Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Είμαστε Ένα Εμείς!

Σήμερα δεν άφησα μια τραγουδίστρια στην πρόβα να πει κάποιο από τα κομμάτια της. Θα εξηγήσω το λόγο και ελπίζω να με καταλάβετε.

Σαν μουσικός εργάζομαι με την τέχνη μου ανάλογα με το αντικείμενο που έχω επιλέξει κάθε φορά. Όταν αυτό έχει να κάνει με κομμάτια-τραγούδια που ακούμε στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, στα νυχτερινά μαγαζιά ή οπουδήποτε αλλού, τότε εγώ καλούμαι να βρω το σημείο που αγγίζει τους ακροατές της ορχήστρας που ασχολούμαι και να κερδίσω το αξιοπρεπέστατο μεροκάματο μου.

Μερικές φορές όμως είναι κάποια κομμάτια που αρνούμαι να τα παίξω σε μαγαζιά, γιατί είναι τα αγαπημένα μου. Δεν είναι πολλά, αλλά είναι κάποια που τα κρατάω για μένα. Ο λόγος είναι απλός. Όταν κάτι το ακούς καθημερινά, το συνηθίζεις και χάνει το ενδιαφέρον του. Έτσι λοιπόν θέλω κι εγώ, αν ποτέ βγω να διασκεδάσω να έχω και κάτι που δεν το έχω ακούσει μερικές εκατοντάδες φορές.

Το τραγούδι λοιπόν που δεν άφησα να γίνει πρόβα σήμερα είναι ένα “¨κλασσικό” ελληνικό μπουζουκοτράγουδο, που άκουσα σε ένα μαγαζί που έπαιζαν κάποιοι φίλοι μου πριν καιρό και μου είχε αρέσει ιδιαίτερα. Δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι το έχω ακούσει πάνω από 20 φορές σήμερα. (Και τώρα αυτό ακούω).

Δεν ξέρω γιατί μου αρέσει. Απλά το λατρεύω.


Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ήθελα Να Πω Μια Καλημέρα

kalimera-kosmimata-dwra-texni Δεν τα λέμε συχνά, αλλά σήμερα με το που άνοιξα τα μάτια μου ήθελα να γράψω κάτι.

Είμαι ακόμα ξαπλωμένος και έχω αγκαλιά το notebook μου. Πρέπει να σηκωθώ, αλλά δεν το παίρνω απόφαση και από ότι φαίνεται μάλλον θα πιω καφέ (όπως πάντα) στο κρεβάτι και θα χουζουρεύω καμιά ώρα ακόμα.

Οι πρόβες με την ορχήστρα πάνε καλά, αλλά έχουν προκύψει κάποια τεχνικά προβλήματα και με έχουν ταλαιπωρήσει αρκετά. Το πρόγραμμα όμως είναι πολύ δυνατό και ξέρω πολύ καλά ότι θα εντυπωσιάσει. Έτσι εργάζομαι πιο σκληρά επάνω σε αυτό.

Οι εργασίες μου στο website με τα χειροποίητα κοσμήματα, έχουν απλά παγώσει. Από την επόμενη Δευτέρα έχω πολλή δουλειά να κάνω κι εκεί (σαν τις δίαιτες μου ακούστηκε). Το θετικό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι το χρονοδιάγραμμα ορίζει την ολοκλήρωση του πλάνου, δηλαδή την κατάταξη σε συγκεκριμένη θέση στις μηχανές αναζήτησης για λέξεις-φράσεις όπως “κοσμήματα” και “χειροποίητα κοσμήματα” μέσα σε έναν χρόνο από την έναρξη. Έτσι λοιπόν δεν με αγχώνει καθόλου.

Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα!