Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ένα Άρθρο... Μα Τί Άρθρο


Σήμερα προβληματίστηκα λίγο...

Καθόμουν μπροστά στον υπολογιστή μου και έψαχνα το διαδίκτυο. Αναζητούσα κάτι ενδιαφέρον. Κάτι που να μου τραβήξει την προσοχή και να αξίζει να γράψω γι' αυτό. Ήθελα να είναι κάτι σχετικό με το "Κοσμήματα - Δώρα - Τέχνη".

Χάζευα εικόνες, διάβαζα κείμενα και σχημάτιζα στο μυαλό μου την εικόνα όσων ήθελα να γράψω. Κάποια στιγμή σταμάτησα. Είχα καταλάβει τι έκανα. Προσπαθούσα να γράψω άρθρο!

Γιατί να γράψω άρθρο;
Δεν είναι αυτός ο λόγος που δημιούργησα το blog.

Τα παράτησα όλα λοιπόν και έπειτα από μερικές ατυχείς προσπάθειες να εντοπίσω στο youtube το "Bella's Lullaby" που άκουσα στο blog της Μαριάννας αποφάσισα να αφήσω ανοιχτή την ιστοσελίδα της και να μελετήσω το πανέμορφο θέμα που παίζει το πιάνο. Πιστέψτε με είναι αρκετά εύκολο να παιχτεί αλλά έχει μια εκφραστικότατη μελωδία μου με μάγεψε.

Μετά από όλα αυτά λοιπόν και αφού δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ με άρθρα για χειροποίητα κοσμήματα ή κάτι παρόμοιο,σας αφήνω να απολαύσετε ένα τραγούδι που έχω εδώ και καιρό στα αγαπημένα μου και μου το είχε στείλει πριν καιρό μια φίλη μου (Μαριάννα και αυτή).

Είναι ένα παραδοσιακό μας τραγούδι σε μια πολύ ενδιαφέρουσα διασκευή και εκτέλεση του Δημήτρη Υφαντή. Αυτό που αξίζει να προσέξετε είναι ότι και ο τραγουδιστής, και το ύφος των οργάνων, αν και έχουν δώσει το δικό τους διαφορετικό παίξιμο και απόδοση του κομματιού, διατηρούν με σεβασμό το χρώμα της παραδοσιακής Ηπειρώτικης μουσικής μας. Όλο δικό σας!


Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Happy Blogging Και Παιχνίδι


Οι εντυπώσεις μου από τη "blogoπαρέα" είναι πραγματικά απερίγραπτες. Για πρώτη φόρα στην ενασχόληση μου με το ίντερνετ συνάντησα τέτοια ζεστασιά, προθυμία και θετική σκέψη. Όλοι είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στα μηνύματα σου και να λύσουν όλες σου τις απορίες σχετικές ή άσχετες με το θέμα. Όλοι είναι εκεί και θα δώσουν το παρόν σε κάθε πρωτοβουλία σου.

Σειρά μου λοιπόν να παίξω κι εγώ στο παιχνίδι που έχει απασχολήσει τους περισσότερους bloggers εκεί έξω.

Οι όροι για όσους δεν το παρακολούθησαν μέχρι τώρα:
  1. Αναφέρεις αυτόν που σε κάλεσε
  2. Γράφεις 10 πράγματα που αγαπάς
  3. Καλείς 10 φίλους να παίξουν
Λοιπόν...

Στο παιχνίδι με κάλεσε η φίλη fortunata με το Προσωπικό Ημερολόγιο της.

Τα δέκα πράγματα που αγαπώ είναι:
  1. Η οικογένεια μου
  2. Η σκυλίτσα μου
  3. Η μουσική
  4. Η ειλικρίνεια
  5. Το θάρρος
  6. Η νύχτα
  7. Το κρύο
  8. Οι προκλήσεις
  9. Ο υπολογιστής μου
  10. Ο εαυτός μου
και οι δέκα φίλοι που καλώ να παίξουν είναι:
  1. Νένα
  2. Χαρά Θ.
  3. Χρύσα-painter
  4. Αγγελική
  5. Μαρία {Passion}
  6. Ρένα
  7. Asteri
  8. Γεωργία
  9. Μαίρη
  10. kokorakia
Θα επισκεφτώ τα blog σας να σας ενημερώσω. Ελπίζω να μην το βαρεθήκαμε ακόμα!

Κάτι άλλο τώρα. Θα αναρτήσω ένα βίντεο. Είναι δοκιμαστικό και απλά θέλω να δω πως θα "παίξει". Το έφτιαξα γιατί η φίλη blogger Χαρά Θ. ήθελε να μπορεί να ανεβάζει slides με τις δημιουργίες της, αλλά και με "μουσικό χαλί" όπως λέγεται στον χώρο μου το κομμάτι που "παίζει από πίσω".

Σε επόμενο post θα δείξω πως μπορείτε μέσα σε ελάχιστα λεπτά να φτιάξετε κάτι παρόμοιο, πολύ εύκολα και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις.

Θα προϋποτίθεται ότι έχετε έτοιμες τις εικόνες και τη μουσική που θα χρησιμοποιήσετε. Αν υπάρξουν απορίες κι εκεί, τότε είμαι πρόθυμος να βοηθήσω πάλι. (Έχω και ένα καλό "tip" για να κάνετε mp3 τα κομματάκια που σας αρέσουν στο youtube).



Κλείνοντας... Έχω τα γενέθλια μου σήμερα. Μη ρωτήσετε πόσα κλείνω γιατί θα πω ψέμματα και.. αγαπώ την αλήθεια!

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Πρώτη Ανάρτηση!


Γεια σε όλους!

Είναι η πρώτη δημοσίευση μου και ήθελα να γράψω σχετικά με το θέμα του blog μου και τα σχέδια μου για τις μελλοντικές αναρτήσεις μου.Το ιστολόγιο μου το ονόμασα "Κοσμήματα - Δώρα - Τέχνη" για τους εξής λόγους:

"Κοσμήματα" γιατί ασχολούμαι με τα χειροποίητα κοσμήματα και έχω αναλάβει το on-line marketing του ηλεκτρονικού καταστήματος nz-art.gr. Είναι λοιπόν ένα αντικείμενο με το οποίο περνώ αρκετές ώρες καθημερινά και θα έχω αρκετό υλικό να παρουσιάζω.

Υπόσχομαι ότι θα παρουσιάζω όλα τα ενδιαφέροντα χειροποίητα κοσμήματα και κατασκευές που θα συναντώ όσο περιπλανιέμαι στα blog φίλων και σκοπός μου είναι να αναρτώ δημιουργίες που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον, άσχετα από την ιστοσελίδα που ανήκουν.

"Δώρα" γιατί όπως και πριν, θα επιλέγω προτάσεις που βρήκα ενδιαφέρουσες στα blogs που επισκέπτομαι.

"Τέχνη" γιατί θαυμάζω κάθε μορφή τέχνης και με αυτή την "ετικέτα" όπως την ονομάζει ο blogger θα δημοσιεύω οτιδήποτε αποτελεί τέχνη και δεν ανήκει στις δυο πρώτες κατηγορίες.

Να σημειώσω εδώ ότι εκτός από το marketing και τις ατέλειωτες ώρες μου on-line, είμαι επαγγελματίας μουσικός και θα ανεβάσω στο μέλλον περισσότερες πληροφορίες ή και φωτογραφίες σχετικά με αυτό.

Διάλεξα να δημιουργήσω ένα ιστολόγιο σε αυτόν το χώρο (blogger.com), γιατί με τις σελίδες που δημιουργώ ως τώρα δεν μπορώ να έχω την επαφή και τη διασκέδαση που μου προσφέρει ένα προσωπικό blog χωρίς επαγγελματικό χαρακτήρα.

Να σημειώσω ότι η φατσούλα με το ροζ σκουφάκι είναι ο Μάριος και είναι το avatar μου εδώ και χρόνια στην internet παρουσία μου. Μάλλον είναι κοριτσάκι αλλά όλοι το θεωρούμε αγοράκι και το όνομα του το έδωσα εγώ, αφού το έχω βαφτίσει ο ίδιος...

Ελπίζω να μην κούρασα για πρώτο post, ήθελα όμως να εξηγήσω κάποια πραγματάκια σχετικά με αυτό που ξεκινώ από αυτόν εδώ το δικτυακό τόπο.


Καλή συνέχεια σε όλους μας.
Μάριος