Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Είμαστε Ένα Εμείς!

Σήμερα δεν άφησα μια τραγουδίστρια στην πρόβα να πει κάποιο από τα κομμάτια της. Θα εξηγήσω το λόγο και ελπίζω να με καταλάβετε.

Σαν μουσικός εργάζομαι με την τέχνη μου ανάλογα με το αντικείμενο που έχω επιλέξει κάθε φορά. Όταν αυτό έχει να κάνει με κομμάτια-τραγούδια που ακούμε στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, στα νυχτερινά μαγαζιά ή οπουδήποτε αλλού, τότε εγώ καλούμαι να βρω το σημείο που αγγίζει τους ακροατές της ορχήστρας που ασχολούμαι και να κερδίσω το αξιοπρεπέστατο μεροκάματο μου.

Μερικές φορές όμως είναι κάποια κομμάτια που αρνούμαι να τα παίξω σε μαγαζιά, γιατί είναι τα αγαπημένα μου. Δεν είναι πολλά, αλλά είναι κάποια που τα κρατάω για μένα. Ο λόγος είναι απλός. Όταν κάτι το ακούς καθημερινά, το συνηθίζεις και χάνει το ενδιαφέρον του. Έτσι λοιπόν θέλω κι εγώ, αν ποτέ βγω να διασκεδάσω να έχω και κάτι που δεν το έχω ακούσει μερικές εκατοντάδες φορές.

Το τραγούδι λοιπόν που δεν άφησα να γίνει πρόβα σήμερα είναι ένα “¨κλασσικό” ελληνικό μπουζουκοτράγουδο, που άκουσα σε ένα μαγαζί που έπαιζαν κάποιοι φίλοι μου πριν καιρό και μου είχε αρέσει ιδιαίτερα. Δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι το έχω ακούσει πάνω από 20 φορές σήμερα. (Και τώρα αυτό ακούω).

Δεν ξέρω γιατί μου αρέσει. Απλά το λατρεύω.


10 σχόλια:

  1. εγώ πάλι θέλω να αγούω το αγαπημένο μου τραγούδι συνέχεια.αλλά περί ορέξεως!!!!φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Μάριε! Εγώ εδώ και πολλά χρόνια έχω ένα αγαπημένο (ξένο) τραγούδι και το ακούω συνέχεια...και μάλιστα νιώθω όπως όταν το άκουσα πρώτη φορά...ακριβώς τα ίδια δυνατά συναισθήματα.

    Να είσαι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαράκι να είσαι κι εσύ καλά.
    Ποιο κομμάτι είναι αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Μάριε... Με 'ανέβασε' το τραγούδι σου, είχα καιρό να το ακούσω! Θα μου άρεσε να το ακούσω αν πήγαινα σε κάποιο μαγαζί!θα με διασκέδαζε και θα ξανά πήγαινα! Τώρα πάλι αν ήμουν στη θέση σου θα το κρατούσα... Τι να το ακούω σπίτι 20 φορές.. τι στη δουλεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Γεωργία.

    Δεν έχεις άδικο σε αυτά που λες. Υπάρχουν όμως δυο διαφορές.
    Η μια είναι ότι στο σπίτι το ακούς όταν θέλεις εσύ, ενώ στο μαγαζί το παίζεις όταν "πρέπει".
    Η δεύτερη είναι ότι... Τι φταίει το καημένο το κομματάκι να το δώσω σε κάποια που θα το κακοποιήσει;

    χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α τότε αλλάζουν τα πράγματα... αν είναι να το κακοποιήσει.. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγω παλι το ακουω το ακουω το ακουω το ακουω ... το βαριεμαι .. γιατι εχει χασει και χαθει... και μετα παω στο επομενο... βρε αστην να το πειιιιιιιι... εκτος και εαν ειναι δημιουργημα σου.. αααααα.. αλλο αυτοοοοοοοοο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. zeta...

    Δεν έχεις άδικο.
    Άσε όμως να το ακούω από αυτή που θέλω εγώ.
    Συμπάθειες είναι αυτές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή